Kosten besparen tijdens wereldreis

Ga jij binnenkort op vakantie? Hoewel je vaak veel gespaard heb om optimaal te kunnen genieten kan een vakantieperiode nog steeds duur uitpakken.   Je hebt waarschijnlijk een dagbudget in je hoofd wat je maximaal mag uitgeven maar door verschillende excursies en activiteiten ga je hier overheen. Toch is het gemakkelijk om te besparen op je wereldreis. Denk aan het kiezen van een sim only abonnement, het eten van local food en het verblijven in hostels in plaats van hotels.

Sim only abonnement biedt veel voordelen

Een sim only abonnement biedt veel voordelen voor mensen die willen gaan backpacken. Zo is een sim only abonnement goedkoper dan een abonnement met toestel. Dit scheelt vaak tientallen euro’s per maand. Daarnaast kan je met sim only ervoor kiezen om enkel belminuten of minuten voor sms af te sluiten. Je zal in landen in de continenten Azië en Zuid-Amerika vaak niks hebben aan internet aangezien dit buiten een bundel gaat. Met een abonnement met toestel is het vaak niet mogelijk om een abonnement te kiezen zonder internet. 

Eten van local food

Een andere manier om te besparen op wereldreis is om te kiezen voor local food in plaats van bekende restaurantketens. Vaak is het nog eens veel lekkerder en zo stimuleer je ook de lokale bevolking. Veel voordelen dus. Het is echter niet aan te raden om kip te kopen. Hiermee loop je kans op ziektes zoals salmonella.Verblijven in hostels in plaats van hotels
Ook het kiezen van hostels in plaats van hotels zal veel kosten besparen als je op reis bent. Zo kost een hostel in azie vaak nog geen tien euro, terwijl een hotel vaak richting de 20 a 30 euro gaat. Dit is een enorm verschil als je langere tijd gaat reizen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in