verzekerd op reis

Een gebroken been door het skieën, een gebroken ruit in je vakantiewoning, diefstal, of je auto die midden op de weg opeens niet meer verder wil: allemaal dingen die je kunnen overkomen terwijl je op vakantie bent. En daarom is het altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat je op reis gaat. Zo ben niet alleen jij, maar ook de rest het gezin verzekerd van een zorgeloze vakantie. Dan kunnen jullie je weer focussen op andere dingen, bijvoorbeeld uitvechten of jullie nou de omgeving gaan verkennen of toch liever nog een dagje aan het strand liggen.

Sluit de reisverzekering op tijd af, voor je vakantie

Het is verstandig om de tijd te nemen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten en hier niet een last minute klus van te maken. Daar zijn enkele redenen voor. Zo geef jij jezelf namelijk wat meer de tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden. Het zou zonde zijn als je uiteindelijk te veel premie hebt betaald, omdat je in alle haast een pakket hebt genomen dat eigenlijk helemaal niet van toepassing was. Aan de andere kant kan het door alle haast ook voorkomen dat je in alle snelheid geen aanvullende dekking hebt genomen, waardoor je na een ongeval opeens opgescheept zit met een torenhoge rekening na een ongeval. Voorbeelden van een aanvullende dekking zijn vervangend vervoer, verzekering van je bagage en reisrechtsbijstand.

Bereken de premie voor je vakantieverzekering nu online

Maar hoe weet je nou wat wel de juiste reisverzekering voor jou is? Je kunt natuurlijk niet voorspellen wat er gaat gebeuren tijdens je vakantie en als je rekening moet houden met alle denkbare ongevallen, zit je waarschijnlijk met een gigantische premie. In dat geval is het verstandig om (telefonisch) contact op te nemen met een adviseur of door verzekeringen te vergelijken op https://zeker.com/. Deze kunnen je vertellen wat per situatie de meest gebruikelijke en betaalbare optie is. Daarnaast is het ook mogelijk om de premie van je vakantieverzekering eerst online te berekenen. Vink aan of je afreist naar een bestemming binnen of buiten Europa en of je bijvoorbeeld nog een extra verzekering wilt voor andere onderdelen, zoals medische kosten, vervangend vervoer en verblijf en een annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering

Met een reisverzekering zorg je dat de schade beperkt blijft, mocht je iets overkomen op vakantie, Maar het kan ook voorkomen dat er iets gebeurt, voordat je überhaupt bent vertrokken. Bijvoorbeeld vanwege omstandigheden in de familiekring, of voor jou is het niet meer mogelijk om te reizen door gezondheidsproblemen. In dat geval is het mogelijk om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Hierbij krijg je een vergoeding voor de dagen die je niet door hebt kunnen brengen op de gewenste vakantiebestemming. Ook in dit geval zijn er verschillende mogelijkheden door middel van aanvullende dekkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in