Mooiste plekken Sanje

Ieder jaar weer gaan er ontelbare vakantiegangers naar Spanje. De Spanjaarden zijn ontzettend trots op hun land en dat is niet zonder reden. Denk bijvoorbeeld aan de Costa Del Sol.

Het weer is er lekker, de steden hebben een enorm rijke cultuur en de natuur is er prachtig. Er zijn ontzettend veel mooie plekken te vinden in Spanje, zowel in het vasteland als op de eilanden. Welke de allermooiste plekken van Spanje zijn lees je hier! Mocht je nou niet alleen op vakantie willen naar deze plekken, maar er een vakantiehuis willen kopen om er altijd naar toe te kunnen dan kan dat! Kom in contact of bekijk de website van een makelaar zoals Villa Nova Real Estate

Sevilla

Sevilla is een van de steden waar de invloed van de Moren het sterkst aanwezig is, met name in de bijzondere architectuur. Sevilla heeft meerdere plekken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, zoals het Real Alcazar, de Giralda kathedraal en het Archivo de Indias. Naast deze indrukwekkende plekken telt de stad ontelbare sfeervolle straatjes en parken. Een van de parken is het Parque Maria Louise waar het Plaza de España te vinden is. Kortom, bijna te veel om op te noemen. Daarom mag Sevilla zeker niet ontbreken tussen de mooiste plekken van Spanje.

Las Médulas, El Bierzo, Castilla y León

Het landschap van las Médulas in Castilla y León lijkt wel buitenaards. De bergen, rotsformaties en de aarde zijn roodgekleurd en liggen in een bosrijk gebied. Dit contrast tussen het rood en het groen zorgt voor een magische uitstraling. Las Médulas is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de weinige plaatsen die dateren uit de Romeinse Tijd. Vanaf de Mirador van Orellán heb je een prachtig uitzicht over las Médulas.

Ciudad de las artes y las ciencias, Valencia

Ciudad de las artes y las ciencias is een van de modernste plekken van Spanje. Voordat dit kunst- en kenniscentrum werd gebouwd behoorde Valencia al tot een van de mooiste steden van Spanje. De Ciudad de las artes y las ciencias is gebouwd in de opgedroogde bedding van de rivier die recht door Valencia heen loopt. Het wordt een stad genoemd, omdat het centrum bestaat uit meerdere gebouwen die ieder in een eigen architectonische stijl zijn gebouwd. Elk bouwwerk heeft een eigen functie. Zo is er een operagebouw, planetarium, botanische tuin, wetenschapsmuseum, oceanografisch park en een evenementenhal.

Monteagudo, Murcia

Het kasteel van Monteagudo ligt bovenop een berg in de buurt van Murcia. Bovenop het oude kasteel staat een enorm Jezusbeeld dat doet denken aan het iconische beeld van Rio de Janeiro. De ligging van het kasteel was zeer strategisch, omdat dit het enige hoogtepunt was in de hele groene omgeving. Vanaf de Monteagudo heb je uitzicht over de noordelijke vallei en Murcia. Hoewel je als bezoeker niet meer zo hoog de berg op kunt voor een bezoek aan het kasteel en het beeld kun je wel naar het uitkijkpunt lopen. En dat is zeker al de moeite waard.

Alhambra, Granada

We blijven nog even in het zuiden van Spanje, want de volgende van de mooiste plekken van Spanje is het Alhambra in Granada. Het Alhambra is een Moors paleis met grote zalen, tuinen en baden die allemaal even mooi versierd zijn. De Mozaïeken en andere versieringen maken het paleis tot een van de drukst bezochte plaatsen van Spanje. Het Alhambra is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om ervoor te zorgen dat iedereen in voldoende rust de schoonheid van het Alhambra kan bewonderen stelde UNESCO een maximum bezoekersaantal per dag in. Met name de paleiszalen zijn voor velen een hoogtepunt van een bezoek aan het Alhambra, maar de tuinen en de baden zijn minstens net zo mooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here