motorvakantie

Je gaat op motorvakantie en je neemt mee? Dat kan een slaapzak zijn tot een flesje motorolie. Het is en blijft altijd een heel uitdaging om van alles mee te nemen tijdens je motorvakantie. Maar hoe zorg je ervoor dat je op een comfortabele en veilige manier je motor bepakt? Een aantal handig tips hoe je het beste je bagage mee kunt nemen op je vakantie.

Het meenemen van motorkoffers

Je hebt tegenwoordig motorkoffers in alle maten en soorten. Het is aan te raden om een motorkoffer mee te nemen die je van bovenaf kunt inpakken. Het voordeel van een motorkoffer is dat je het kunt afsluiten met een slot. Het nadeel van een motorkoffer is dat ze kwetsbaar zijn en dan gaat het met name om de kunststof koffers. Val je bijvoorbeeld met je motor, dan kan je koffer beschadigd raken, maar ook de motor. Het kan zijn dat je met de motorkoffer ergens achter blijft hangen of dat je de motorkoffer er vanaf rijdt. Het is belangrijk bij het kopen van een motorkoffer goed na te denken over het aantal liters. Rijden met een zware koffer is niet prettig en de ervaring leert ook dat je met grotere koffers veel meer meeneemt. Wil jij een motor topkoffer kopen? Dan is het van belang om goed te informeren naar de mogelijkheden. Je wilt immers wel een geschikte koffer voor jouw motor vinden waarvan je tijdens je motorvakantie veel plezier ervaart.

Het meenemen van zadeltassen

Motorkoffers zijn handig, maar kijk ook naar de mogelijkheid om een zadeltas te gebruiken voor je motorvakantie. Een handige tip is om te kiezen voor een set met regenhoezen of waterdichte tassen. Vaak zijn de tassen smal en licht, waardoor je heel comfortabel kunt rijden. Als je zadeltassen gaat vergelijken met motorkoffers, dan zijn zadeltassen met inhoud kleiner en je kunt ze niet op slot zetten. Het grootste voordeel van zadeltassen is dat ze niet beschadigd kunnen raken en ook je motor niet kunnen beschadigen. En de kans is veel kleiner dat ze ergens aan blijven haken.

Het meenemen van een bagagerol

Achterop de motor heb je meer dan genoeg ruimte om bagage mee te nemen. Vandaar dat voor een motorvakantie een bagagerol heel goed geschikt is. Een bagagerol is normaal gesproken waterdicht en je kunt er veel bagage in kwijt. Er zijn bagagerollen te vinden in diverse soorten, varianten en maten. Met name de variant met een opening aan de lange kant is aan te raden, omdat je dan heel eenvoudig en makkelijk bij al je spullen kunt komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in