Rhodos of Kreta

Kreta en Rhodos zijn beide bekende vakantiebestemmingen in Griekenland. Het zijn populaire zonbestemmingen waar je de hele zomer lekker tot rust kunt komen en een kleurtje kunt krijgen voor thuis. Maar welke bestemming past het beste bij jouw vakantiebehoeften? Op deze pagina geven we argumenten waarom een vakantie naar Kreta of een vakantie naar Rhodos juist de beste keuze kan zijn. We hebben een rijtje gemaakt van argumenten voor Kreta en een rijtje met argumenten om naar Rhodos op vakantie te gaan.

Waarom kiezen voor Kreta?

  • Kreta of RhodosBen je op zoek naar een jongerenvakantie? Dan is Kreta de absolute aanrader. Met de bekende bestemming Chersonissos zijn er bijzonder veel mooie feesten. Zeker voor jongeren is Star Beach de absolute aanrader om te bezoeken. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke feesten en zul jij je hier nooit hoeven te vervelen.
  • Ben je een liefhebber van culturele opgravingen? Dan kun je een bezoek brengen aan de opgravingen Frangkokastello of Knossos.
  • Volgens velen is het mooiste strand op Kreta te vinden. Dit strand heeft de naam Vai. Het is een schitterend zandstrand dat bedekt is met palmbomen. In de zomertijd ligt het strand wel vol met toeristen, maar zeker een aanrader!
  • Het eiland Kreta is groter dan Rhodos. Wanneer je voor een langere tijd op vakantie gaat dan is Kreta beter geschikt. Je hebt meer te zien en kunt verschillende excursies blijven maken. Op deze manier val je niet te snel in de herhaling.
  • Accommodaties zal je hier niet tekort komen. Omdat het eiland al een lange tijd erg populair is en het een groot eiland is, zijn er over het hele eiland wel verschillende accommodaties te vinden.
  • Kreta is erg geschikt voor verschillende excursies. Het heeft een ruig, bergachtig gebied en er is veel ongerepte natuur te vinden.

Waarom op vakantie naar Rhodos?

  • Rhodos of KretaVolgens veel toeristen zijn de mensen op Rhodos gastvrijer en minder opdringerig. Doordat de sfeer er wat rustiger en vriendelijker is hebben veel mensen de voorkeur om naar Rhodos op vakantie te gaan.
  • Verblijf je in Rhodos-Stad? Dan hoef jij je niet te vervelen. Er is namelijk altijd wel wat leuks te doen en voornamelijk voor ouderen en gezinnen is het een geschikte plek om op vakantie te gaan. De stad beschikt over een oud en over een nieuw gedeelte. Je kunt er uitgaan, winkelen, uiteten of een terrasje pakken.
  • Ga je 8 dagen of korter op vakantie? Dan kan Rhodos geschikt zijn. Het is namelijk een kleiner eiland en daarom is het makkelijker om het hele eiland te bekijken.
  • Rhodos is een van de eilanden in Griekenland die bekend staat als een geschikte vakantie voor gezinnen met kinderen. Er zijn altijd genoeg accommodaties te vinden waar je met een gezin uitstekend kunt verblijven. Daarnaast zijn er voor zowel jonge als voor oudere kinderen altijd voldoende activiteiten te vinden om te ondernemen. Niemand hoeft zich tijdens de vakantie te vervelen.

Aanvulling of tips?

Ben jij op vakantie geweest naar Rhodos of Kreta en heb je aanvullingen en/of tips op de bovenstaande informatie? Laat het ons dan weten en wij zorgen dat jouw tips ook op deze pagina vermeld zullen worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in