Vakantie boot Capri

Heb je zin om op vakantie te gaan en weet je zeker dat de bestemming deze keer Italië is, denk er dan eens aan om bijvoorbeeld het eiland Capri of andere plekken te bezoeken. Dit eiland is met recht een echte parel te noemen. Je vindt er alles voor een heerlijke vakantie. Tijdens een zeilvakantie of zelfs een vakantie met een jacht door Italië is het de beste kans om ook het mooie eiland Capri mee te pakken. Kijk hier voor de mogelijkheden om een jacht te huren in Italië voor een onvergetelijke vakantie

Zelfs de Romeinse keizers gingen in het verre verleden al graag naar Capri. Tot heden toe is het eiland nog steeds een bestemming die vaak door de rijken der aarde wordt bezocht. Wat is er op dit eiland allemaal te doen?

  1. Villa Jovis

Keizer Tiberius had jaren geleden al een groot paleis op het eiland. Dit is de plaats waar hij zich ongeveer 30 jaar na Christus besloot terug te trekken.  Ooit nam dit paleis een ruimte van ongeveer 7000 km2 in beslag. Tegenwoordig zijn van Villa Jovis alleen nog ruïnes over.

  1. Giardini di Augusto

Deze prachtige tuin is eeuwen geleden aangelegd door de bekende keizer Augustus. Het meest opvallende aan deze plek is het geweldige uitzicht wat je hier hebt. Omdat de tuin zo hoog gelegen is, kan je van hier uit de rotsen van I Faraglioni zien. Ook heb je hier uitzicht op de Via Krupp, een zigzaggende weg naar beneden.

  1. Grotta Azurra

De Grotta Azura is een blauwe grot. In de ochtend wordt deze prachtig verlicht door de zon die in het helderblauwe water schijnt. Omdat de grot maar heel smal is, is deze enkel te bezoek met een klein bootje als het water rustig is.

  1. Arco Naturale

Vanaf het Riazza Umberto 1 Plein kan je een wandeling maken naar de Arco Naturale. Dit is een natuurlijk gevormde boog die miljoenen jaren geleden door erosie ontstaan is. Hij is 18 meter lang en 12 meter hoog.

Capri Italie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in