Aanvragen visum noodzakelijk

Is een visum hetzelfde als een verblijfsvergunning? En hoe moet je eigenlijk een visum aanvragen? Over visa bestaat nogal wat onwetendheid en om een visum aanvragen China of een visum aanvragen Amerika in orde te maken, moet u aan nogal wat voorwaarden voldoen.

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als u de nationaliteit van een visumplichtig land heeft, dan dient u een visum aan te vragen om bijvoorbeeld ons land binnen te komen.  Een visum is wel iets anders dan een verblijfsvergunning. Een visum is een document dat een vreemdeling nodig is om ons land in te komen. De visumplichtige landen staan vermeldt op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Er worden twee soorten visa onderscheiden: het A-visum en het C-visum.

Voor transfers op het vliegveld

Het A-visum is specifiek bedoeld voor de transfers die op een vliegveld gemaakt moeten worden en u kunt daarnaast dus het C-visum aanvragen. Dit visum is een visum voor toeristen en heeft de duur van maximaal drie maanden. Deze twee visa worden ook wel Schengenvisa genoemd en deze visa zijn geldig op het grondgebied van de Schengenstaten.  Een visum aanvragen doet u bij de Nederlandse ambassade of in het consulaat van het land waarin u woont. Bijzonder is dat een visum aanvragen altijd geld kost, of je het visum nou daadwerkelijk krijgt of niet.

Minimale dekking van dertig mille

Voor een visum aanvragen Nederland of voor een visum aanvragen Egypte, is altijd een geldig reisdocument noodzakelijk net als bewijsstukken ter onderbouwing van het reisdoel. Dit kunnen bijvoorbeeld hotelreserveringen zijn of een uitnodigingsbrief. Verder moeten er bewijsstukken worden laten zien die aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om de thuisreis te kunnen maken. Dit kunnen bijvoorbeeld bankafschriften zijn of contant geld. Ook moet u min of meer bewijzen dat u wel degelijk van plan ben terug te keren naar uw eigen land. Dit zou een inschrijving van een school voor uw kinderen kunnen zijn of een verklaring van uw werkgever. Daarnaast moeten twee pasfoto’s bij de aanvraag afgegeven worden én een kopie van de reisverzekering met een minimale dekking van 30.000 euro. Ook laat u een kopie zien van het reserveringsbewijs van uw reis.

Borg voor mogelijke kosten van de overheid

Stel dat u niet kunt niet voldoen wat betreft de beschikbare financiële middelen (34 euro per dag, per persoon), dan kan iemand anders garant staan. Die verklaart dan dat hij of zij verantwoordelijk is voor het onderhoud van tijdens het verblijf in het land van de bestemming van de reis.  Dit kan door een garantverklaring in te vullen en die bij de ambassade of het consulaat te laten zien. De garantsteller staat ook garant als borg voor kosten die de overheid zou kunnen maken vanwege het verblijf van de reiziger in een land.

Vijftien kalenderdagen

Een visum aanvragen Marokko of Amerika of voor welk land dan ook, moet geregeld zijn binnen een termijn van vijftien kalenderdagen.  Gedurende de aanvraag wordt vooral onderzoek gedaan naar de risico’s die het land van bestemming op zou kunnen lopen als de reiziger besluit langer te blijven, langer dan is afgesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in