Serengeti National Park

Iedereen kent wel de documentaires op de televisie waarin jagende leeuwen te zien zijn en waar wilde honden en hyena’s het de gnoes zo verschrikkelijk lastig maken. Het zou zomaar opgenomen kunnen zijn in Serengeti National Park, het meest bekende park van Afrika en volgens velen ook wel de nummer 1 attractie van Afrika.

‘Eindeloze vlakte van 24.000 vierkante kilometer
‘Eindeloze vlakte’, dat is wat Serengeti betekent en die naam dekt de lading wel aardig. Door het zeer diverse ecosysteem is het waar je ook kijkt heel bijzonder in National Park. Elke kilometer van de in totaal 24.000 vierkante kilometer vertelt wel een verhaal en overal zie je dieren en sterk uiteenlopende landschappen. Overigens is de National Park het op een na grootste park van Tanzania. Savannes, bergen, rivieren en boslandschappen, Serengeti National heeft het allemaal en vormt zo een schilderij dat je nooit eerder gezien hebt. Of het moet al op de televisie geweest zijn.

Miljoenen dieren
Serengeti National Park is vooral ook bekend vanwege de miljoen dieren die er leven. Wat dacht je van ruim vierduizend leeuwen, wat dacht je van cheeta’s en duizend luipaarden. Ook duizenden altijd op de loer liggende hyena’s wonen en leven er in rust, net als de allesbehalve rustige wilde honden. Ook herbivoren voelen zich thuis in Serengeti National Park en dus zie je er giraffen, antilopen, waterbokken, allerhande zwijnen, buffels, nijlpaarden en olifanten hun ding doen. In totaal leven zo’n 3,5 miljoen dieren in het park, dat op de werelderfgoed staat van UNESCO. Dit betekent dat er niet gejaagd wordt op de dieren en dat ook de natuur onaangeroerd blijft. Gelukkig maar.

Kuddes dieren met een lengte van wel veertig kilometer
In Serengeti National park kun je ook al getuige zijn van een van de zeven Afrikaanse wonderen in de vorm van de ‘grote trek’.  Miljoenen dieren leggen dan gezamenlijk een enorme afstand tot wel duizend kilometer af op zoek naar vooral water en vers gras. En dus kun je kuddes dieren met wel een lengte van veertig kilometer voorbij zien stormen; een ongelooflijk schouwspel. Een bezoek aan het Serengeti National Park is altijd zeer de moeite waard, ben je er tijdens de ‘grote trek’ dan ben je echt even de gelukkigste mens op aarde. Wanneer dit is, is overigens afhankelijk van de weersomstandigheden en is dus lastig aan te geven.

Anderhalf miljoen gnoes
Serengeti National park is alsof je een van de bekende BBC-documentaires binnenloopt. Alsof je je in een heel groot schilderij bevindt. Serengeti is het terrein van anderhalf miljoen gnoes en een half miljoen zebra’s. Is ook de plek van 300.000 gazellen, neushoorn, olifanten, krokodillen en indrukwekkende nijlpaarden. Ook de gazelle heeft het er gezien de hoeveelheden die er leven buitengewoon goed naar de zin. Echte natuur zie je in Serengeti National Park, waar een gids je alle mooie en bijzondere laat zien. Een bezoek aan Serengeti National Park zou op elke bucket list moeten staan en als je er niet zelf geweest bent, geloof je nooit hoe adembenemend mooi het er is.

Kijk op Tanzaniaspecialist.com voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in